Krachtig Kiezen | KeuzeKunst

Vergelijken is vergif

Als jonge meid keek ik naar anderen. Kleding, cijfers, hobby’s, manier van praten en gedragingen. Ik voelde me onzeker. Ik stond niet stevig in mijn schoenen om mijn eigen pad te kiezen. Mijn vader zei altijd: “Jij bent jij.” Daar had hij gelijk in, maar wie was ik dan? Ik wist het niet.

Ik dwaalde af van mijn eigen ik. Dat heb ik lang volgehouden (ja doorzettingsvermogen ten top..) Ten koste van mezelf. Uiteindelijk wist ik niet meer wat bij mij paste. Ik was mezelf helemaal kwijt. 

Om me beter te voelen ging ik steeds meer letten op wat anderen niet goed konden. Ik kraakte anderen af en vond altijd wel iets negatiefs. Ik haalde daar mijn “voeding” uit. Slechte voeding. Het vergiftigde me.

Gelukkig is er verandering gekomen. Ik ben steeds meer mezelf gaan ontdekken, mijn eigen kracht gaan zien. Anderen gingen me zien en waarderen en ik voedde  mezelf daarmee. Langzaam maar zeker nam ik gezonde happen. 

Het boostte mijn mentale én mijn fysieke gezondheid. Het vergelijken werd minder en was niet meer nodig. Ik ging mijn unieke kracht steeds meer van binnen voelen en zien. Wat een verademing.

Mijn drive om te doen wat bij mij past, waar ik me goed bij voel  is zoveel sterker nu. Het lukt me (soms met hulp van iemand) om op het spoor te blijven dat ik wil volgen.

Vergelijken is vergif. 

Het beïnvloedt je gedachten over jezelf, je onderneming. Het bepaalt de mate waarin je al dan niet tevreden bent. Eerlijk? Het leidt tot niet tevreden zijn met wie je bent, wat je hebt of wat je doet. 

Vergelijken maakt je afhankelijk. 

Hoe zit het met jou? Vergelijk jij je met anderen? Wees eens eerlijk: haal jij voldoening uit negatief over een ander te praten of te denken? Weet dat het je niet helpt. Sterker nog: het maakt je eigenlijk zwakker. 

Laten we in een online gratis sessie ontdekken welke emotie jou triggert als je jezelf vergelijkt met anderen.

Stuur me een bericht als jij wilt “ontgiften”.

Liefs Rinske

Deel dit bericht via onderstaande Social Media