Krachtig Kiezen | KeuzeKunst

RINSKE

WIE IS ZE ?

WAT DOET ZE?

Over-Rinske-1

Hey!

Ik ben Rinske ter Welle. In het mooie Hengelo Gld. woon ik samen met mijn man Rik, zoon Sjors en dochter Kris. Een groot deel van mijn carrière werkte ik in het onderwijs, waar ik veel kinderen en jongeren heb gecoacht en begeleid op het gebied van leren, gedrag, topsport en studie.

Zelf heb ik veel liefde en passie voor sport. Ik kom uit een gezin waar iedereen graag bezig was met sport. Het doorzettingsvermogen, het gevoel van vrijheid en jezelf sterk voelen, is wat mij heel sterk aantrok in de sport. En nu nog. Als sporter voelde ik me sterk en dapper. Een gevoel dat ik buiten mijn sport als jonge meid niet vaak had. Mijn moeder was mijn trouwe fan. Wanneer ze kon was ze er. Deze ondersteuning heb ik altijd als heel fijn ervaren.

10 wist-je-datjes over mij:

  1. Ik het liefst in de buitenlucht sport;
  2. Ik sinds een paar jaar yoga durf toe te voegen als ontspanning voor de inspanning;
  3. Ik ontzettend zuur kan zijn als ik heb verloren;
  4. Ik heel lang heb gezegd dat de ‘eeuwige tweede’ was, als ik weer een finale had verloren;
  5. Ik graag de hele dag thee drink;
  6. Ik ‘mezelf ontwikkelen’ bovenaan mijn lijstje heb staan;
  7. En ik dit best weleens heel vermoeiend vind;
  8. Ik soms echt een off-day heb en dan het liefst slaap of op de bank lig te Netflixen;
  9. Ik graag kleren en schoenen koop;
  10. Ik soms even heel hard moet schreeuwen om mijn emoties eruit te laten komen.
Over-Rinske-3

MIJN MISSIE

Ik wil impact maken voor ambitieuze, talentvolle meiden in de sport. Meiden die met plezier resultaat willen behalen. Doorzetters met een doel voor ogen.
Ik wil ze laten ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en  ze stevigheid voor de toekomst meegeven. Met een tiener als dochter die fanatiek tennist op hoog niveau, weet ik heel goed wat er allemaal bij komt kijken en ervaar ik welke stuggles meiden tegenkomen op weg naar de top.

Waarom voor meiden hoor ik je vragen? Goeie! Ik ben een vrouw, maar ook een jong meisje en pubermeid geweest. Ik weet als geen ander hoe meiden en vrouwen worstelen met bepaalde onderwerpen. Issues waar jongens en mannen helemaal niet of op een andere manier mee dealen. Daarnaast vind ik ook dat we meer vrouwenenergie nodig hebben in de sportwereld waar veel mannen zitten.