Krachtig Kiezen | KeuzeKunst

RINSKE

WIE IS ZE ?

WAT DOET ZE?

Hey ik ben Rinske

Hey!

Wat leuk dat je op mijn website bent.
Mijn naam is Rinske ter Welle. In het mooie Hengelo (Gld) woon ik samen met mijn man Rik, zoon Sjors en dochter Kris. Een groot deel van mijn carrière werkte ik in het onderwijs, waar ik veel kinderen, jongeren en professionals heb gecoacht en begeleid op het gebied van leren, gedrag, persoonlijke ontwikkeling, topsport en studie.

Keuzes maken. Er is niemand die ik ken die zoveel moeite heeft gehad met kiezen als ik. Altijd klaar staan voor anderen, het maakte mij niet uit wat we gingen doen, ik wilde overal aan meedoen, altijd enthousiast, ik vond alles best. Dacht ik. Sterker nog: daar was ik van overtuigd. Voor mij was gezelligheid, samen zijn, niks willen missen, bij kunnen dragen heel belangrijk.

Daar is zo op het oog niets mis mee hè?

Maar wat ik je nog niet verteld heb is dat ik ook veel ziek was, overprikkeld raakte en totaal niet wist wat ik nou werkelijk zelf wilde en wat goed voor mij was. Ik liet me door alles en iedereen opslurpen. Ik stond helemaal “open” en er waren veel “indringers” die daar dankbaar gebruik van maakten.

Er moest iets veranderen. Ik moest keuzes gaan maken. Ik moest datgene gaan doen waar ik nou eigenlijk net niet heel erg goed in was. Hoe tegenstrijdig kan het zijn. 

Ik begon met anderen, en allerlei situaties waar ik in zat, de schuld te geven. Ik vond dat mensen te veel van me vroegen. Ik vond dat ze mij niet waardeerden. Ik stortte me helemaal ergens in als iemand dat van me vroeg en klaagde hier vervolgens over. Je voelt het al. Mijn energie werd er niet meer van. Ik liep alleen maar meer leeg.

Hier kwam ik uiteindelijk niet mee weg, dat snap je. Dus ik ben bezig gegaan met zelfontwikkeling. Scholing, training, coaching, boeken lezen, masterclasses volgen. Echt ik deed van alles om mezelf beter te gaan begrijpen en vooral om ook handvatten te krijgen om met mezelf om te gaan. Waarom deed ik wat ik deed? Waarom hield ik mezelf klein? Waarom bepaalden anderen hoe mijn agenda er uit zag? Hoe kwam het dat ik mezelf zo vergat?

Ik kwam er achter dat ik steeds weer in mijn oude patronen viel uit angst. Angst om er niet bij te horen. Angst om dingen te missen, Angst om niet leuk gevonden te worden. Angst om mensen te verliezen. Angst om niet goed genoeg te zijn.

Was het leuk om dit te ontdekken? Ja, eigenlijk wel! Want naast alle confrontaties met mezelf waren er ook heel veel ontdekkingen die me blij maakten, plezier gaven en energie opleverden. En dat was magisch. Dat is bijna niet uit te leggen. Ik kreeg meer lef, koos vaker voor mezelf en mensen reageerden daarop. Ze zagen het aan me. Ze zagen me stralen, ze zagen me groeien, wilden er meer over weten, wilden zelf die verandering ook!

Ineens kwam het in me op:

Dit is wat ik te doen heb! Ik voelde aan alles: Dit is waar ik anderen mee kan helpen. Dit is wat ik ga doen!

Ik liet de lefgozer in mij naar boven komen en zo is KeuzeKunst – Krachtig Kiezen- ontstaan.

Ja! Ik wil mensen helpen bij het maken van krachtige keuzes en het zetten van moedige stappen!

Ik wil ze inspireren, uitdagen, aanmoedigen, laten ontdekken en laten ervaren.

Ik wil ze laten voelen dat zij er mogen zijn, dat ze wat te brengen hebben, dat ze mogen vertrouwen dat er heel veel moois op hen wacht als zij de stap maken.

Ik zet mezelf inmiddels op nummer 1! 

Ik kom voor mezelf op en neem mijn ruimte in.

Door keuzes te maken die goed voor mij zijn  ervaar ik zoveel meer energie, betrokkenheid, passie, enthousiasme, plezier en vrijheid in mijn leven. Ik ben drukker dan ooit, maar ervaar zoveel meer rust en gemak.

Ik kan het je niet vaak genoeg zeggen: dit, en nog meer dan je bedenken kan, is er ook voor jou! 

Durft het te geloven en je gaat het zien!

Liefs Rinske

10 wist-je-datjes over mij:

 1. Ik het liefst in de buitenlucht sport;
 2. Ik sinds een paar jaar yoga durf toe te voegen als ontspanning voor de inspanning;
 3. Ik ontzettend zuur kan zijn als ik heb verloren;
 4. Ik heel lang heb gezegd dat de ‘eeuwige tweede’ was,
  als ik weer een finale had verloren;
 5. Ik graag de hele dag thee drink;
 6. Ik ‘mezelf ontwikkelen’ bovenaan mijn lijstje heb staan;
 7. En ik dit altijd weer boeiend vind;
 8. Ik soms echt een off-day heb en dan het liefst slaap of op de bank lig te Netflixen;
 9. Ik graag kleren en schoenen koop;
 10. Ik soms even heel hard moet schreeuwen om mijn emoties eruit te laten komen.
Over-Rinske-3

MIJN MISSIE

Mijn missie is jou te inspireren en te helpen ontdekken hoe jij  jezelf op nummer 1 kan zetten. Ik spoor je aan om uit je schaduw te treden en in het zonlicht te stappen.

Iedereen verdient het om te kiezen wat goed is voor hem of haar en mag zijn energie investeren in zijn eigen leven, dromen en plannen.

Ik wil hier aan bijdragen, zodat steeds meer mensen helemaal zichzelf kunnen zijn, plezier beleven en vrijheid ervaren. Dat maakt je een gelukkig mens. Een mens die goed is voor zichzelf en daarmee ook voor anderen.

Zo maken we de wereld met elkaar nog mooier. Dit is mijn missie en begint bij mezelf.