Krachtig Kiezen | KeuzeKunst

Te kort door de bocht 

“Voorbarig zijn, nuanceringen negerend, niet verder kijken dan je neus lang is, kortzichtig zijn” De letterlijke vertaling van te kort door de bocht.

De vertaling in mijn lijf: Onrust, misselijk, pijn in mijn buik.

De vertaling in mijn hoofd: Schaamte, spijt, schuldig voelen, mezelf een enorme oen vinden, balen van mezelf. 1001 gedachtes waarin ik mezelf onderuit haalde. Het was die kritische stem: ongezouten, vreselijk, niet helpend.

Ik had enorm last van dat ik te kort door de bocht ging. Dat ik iemands vertrouwen hebt geschaad. Dat ik niet beter na heb gedacht over wat ik deed. Mijn enthousiasme ging met me aan de haal. Ik volgde een impuls zonder na te denken hoe het voor die ander kon zijn.

Niet slim. Dramatisch? Ja zo voelde het! 

Dodelijk ernstig? Gelukkig niet.

Het kostte me maar liefst 3 dagen om te relativeren. Spijt betuigen, excuses aanbieden en mezelf laten inzien dat dit een flinke les is. Ja een hele flinke les. Ik voel hem en ik laat het gevoel er zijn. Niet om op het op te lossen, niet om het weg te krijgen, maar gewoon door het te laten zijn. Ik trek het boetekleed aan, voel me kwetsbaar. Ik deel met anderen wat er gebeurd is en zie mijn les hierin. 

Het is een harde les. Eén die blijkbaar nodig was. 

Het heeft me even op de rem gezet. Tegengehouden. Ik was mijn spontaniteit kwijt. Er kwam angst naar boven. Oude gevoelens werden geraakt.

Toch heb ik ook een besluit genomen: mijn enthousiasme en spontaniteit brengen zoveel meer dan dit incident. Veel goede, mooie, prachtige dingen. Dat wil ik niet kwijt en en ik wil het niet wegstoppen. Dat ga ik dus ook niet doen. Het is er en mag er zijn. 

Ik wil mezelf niet terughouden. Ik gun mezelf mijn kracht in te zetten die ik heb. Ja ik denk nu weer scherper na over wat wel en wat niet, maar ik verander mezelf niet. Niet als persoon bedoel ik dan. Die tijd heb ik gehad. Nee, dat nooit meer. 

Ik ben ik en daar hoort bij dat ik fouten maak. Nooit met opzet. Nooit. 

Welke situatie triggert jou nog waar je niet los van komt? Zullen we er samen naar kijken? Stuur me gerust een bericht als je daar voor open staat, dan plannen we een moment in.

Liefs Rinske

Deel dit bericht via onderstaande Social Media