Krachtig Kiezen | KeuzeKunst

Jaloezie

“Door jaloezie uit te nodigen, nodig je ook potentie uit. Het is geen monster. Het wijst je de weg naar geluk.” Laat dit nou net een onderwerp zijn die deze week in mij naar bovenkwam: ik voelde me jaloers. Ik merkte dat het bij mij een gevoel veroorzaakte van: Een ander heeft iets, dat ik niet heb en wat ik ook wel heel graag zou willen hebben. Ik voel een tekort.

Op het moment dat ik me bewust word van dit gevoel en onderzoek wat het nou eigenlijk is wat ik ook graag wil hebben wat die ander heeft, kom ik er achter dat er ook heel veel is dat ik niet wil of niet op die manier wil.

En daar zit de opening voor mij (that’s when the light comes in..): want wat past bij mij wat ik graag wil, waar ik van sprankel? Ineens gaat het niet meer over die ander, maar over mij:

“Wat mag ik doen om te gaan doen wat ik graag doe? Om te krijgen wat ik graag wil?”

Ik bedank diegene door wie mijn jaloerse gevoelens omhoog kwamen. Ze blijkt een inspiratiebron te zijn. Niet een persoon die iets “slechts in mij naar boven haalt”. Nee juist niet. Ik weet wat me te doen staat.

Mooi hè? Zo kan ik liefdevol naar ons beide kijken. Veroordeel ik mezelf niet meer om mijn jaloezie en geef ik haar er niet meer de schuld van. Het jaloerse gevoel remt me niet meer, maar zorgt juist voor een turbo-injectie motor: and GO!

Ik ben trots en dankbaar voor deze stap. Een verrijking in mijn leven die ik krijg van diegene waar ik nu met plezier jaloers op ben (nooit gedacht dat het kon..).

Het woord jaloezie kan ik nu zien als inspiratie en uitdaging. 

Dus inspiratiebron: ik blijf naar je kijken en je mag me blijven triggeren om mijn eigen beweging te maken. Mijn pad te kiezen en daar moedige stappen voor te zetten in rust en vrijheid en met ontzettend veel plezier en gemak.

Laat ik hiermee een inspiratiebron zijn voor jou!

Liefs Rinske

Deel dit bericht via onderstaande Social Media