Krachtig Kiezen | KeuzeKunst

Ik ben bereid..

Ik had het antwoord niet.

Op de vraag: “wie ben je in essentie?”

Het gevecht in mij ging van start. Ik wilde antwoord kunnen geven, want anders….

.. was ik stom.

.. kende ik mezelf dus niet.

.. kon ik toch geen andere mensen helpen.

.. was ik de enige die het niet wist.

Woorden kwamen niet of nauwelijks. Niet overtuigend. Het werd een issue.Wat ik ook deed ik wist het niet.

Tot ik deze bijzondere vraag kreeg: “Of ik bereid was om mijn angst los te laten? Mijn angst, dat ik niet weet wie ik ben en wat ik kan, los te laten.”

Ja natuurlijk was ik bereid. Dit schoot ook niet op. Vervolgens de vraag: “Waar leidt het vasthouden van deze angst je van af?” 

Huh? Waar leidt het me van af? Die had ik niet zien aankomen. Interessant!

Ik ben gaan schrijven:

Het vasthouden van de angst zorgt er voor dat ik kan klagen, zeuren, piepen dat ik het niet weet. Het vasthouden zorgt voor een veilig gevoel, want tja wie weet wat ik tegen kom als ik mezelf werkelijk ken. Ik ben bang dat het verschrikkelijk is wie werkelijk ben. Dat ik niets voorstel en dat ik er niet toe doe. Dat ik door de mand val. Dat blijkt dat ik niets kan.Het gepiep houdt me klein. Het leidt me af van het mezelf zien en waarderen.

Ik ben mijn verhaal opnieuw gaan schrijven:

“Ik ben bereid om mijn angst voor het niet weten wie ik ben en wat ik kan, los te laten. Ik laat de angst nu los en ik ben nieuwsgierig wat zich ontvouwt. Door los te laten ervaar ik energie, ik voel enthousiasme om te creëren. Ik voel dat het niet nodig is om te kunnen benoemen wie ik ben, want ik ben gewoon. Het voelt goed en licht. Ik laat het presteren los. Genieten komt er voor in de plaats. Ik ga met de stroom mee en ik speel in op wat ik leuk, uitdagend en interessant vind. Het gaat moeiteloos. Ik ben woest aantrekkelijk en inspirerend voor de mensen om mee heen. Het gaat vanzelf en of ik het “goed genoeg doe” is niet meer belangrijk.”

Met dit verhaal wil ik je inspireren en aanmoedigen om je angst of welke zware energie dan ook, los te laten.

Ben jij bereid? In een sessie van 90 minuten ga jij zien wat gezien mag worden!

Liefs Rinske

Deel dit bericht via onderstaande Social Media