Krachtig Kiezen | KeuzeKunst

Ik ga het doen!

“Ik ga het doen. Ja, ik ga het doen! Ik ga met jou onderzoeken of ik werkelijk een andere baan wil. Ik wil ontdekken wat bij mij past. Ik wil er nu echt eens helemaal mee bezig.

Al 17 jaar werkt ze bij dezelfde werkgever. Ze is goed in haar werk en meestal vindt ze het leuk. Toch heeft ze het gevoel dat ze nog een keer wat anders wil. Nu kan het, want de kinderen zijn alledrie op de goede plek en hun leven gaat voorspoedig.

Maar… al gauw komen ook de mitsen en maren op tafel. Leeftijd, opleiding, financiën, onzekerheid, bang voor spijt. Het komt allemaal in golven voorbij. 

Ze is kostwinner, ja. Ze is boven de 50 jaar, ja. Ze heeft veel werkervaring, ja. Ze heeft niet direct de juiste opleiding, ja. Deze processen doen iets met haar gevoel van zekerheid, ja. Het kan zijn dat ze spijt krijgt, NEE!

NEE! Dat laatste kan ik niet onderschrijven! Ik zal je uitleggen waarom:

Het avontuur dat we samen aangaan gaat haar altijd wat opleveren! Dat durf ik echt te zweren. Wat deze reis haar uiteindelijk brengt weet ik ook niet exact, maar wat ik zeker weet is dat er wat gaat gebeuren! Het zal haar (en mij ook) verbazen en verwonderen wat het allemaal kan zijn.

Ik zal je even meenemen wat nu al de bijvangst voor dit mooie mens, die krachtig voor zichzelf kiest, stappen zet en het ook rete-spannend vindt:

  • Ze geniet van de aanmoediging en complimenten van haar vriendinnen;
  • Haar man is enorm betrokken bij haar ontwikkeling en enthousiast over hoe ze het doet;
  • Haar kinderen helpen haar als ze iets moet weten.
  • Buren sturen vacatures door;
  • Er ontstaan spontane gesprekken met andere mensen door te vragen wat ze doen voor werk;
  • Ze oefent volop in het voeren van gesprekken en voelt zich meer zeker worden;
  • Ze voelt wanneer ze ergens echt blij van wordt;
  • Ze is zich steeds bewuster van zichzelf en van haar mogelijkheden, ook in haar huidige werk;

We zijn pas 3 bijeenkomsten onderweg! Mooi hè, wat aanmoedigingen, uitdagingen, oplossen van blokkades allemaal met je doen.

Voel jij ook een sterk en diep verlangen en zeg je:

Ja, ik wil ander werk;

Ja, ik wil die reis maken;

Ja, ik wil mijn eigen onderneming starten;

Ja, ik wil die opleiding doen;

Ja, ik wil topsporter worden;

Ja, ik wil een dag in de week helemaal voor mezelf, ondanks dat de kinderen nog klein zijn.

Ja, ik wil meer met mijn creativiteit doen;

Maar vind jij het nog lastig om echt voor jezelf te kiezen? Je onzekerheden te onderzoeken, je belemmeringen te tackelen en je overtuigingen los te laten? Ik help je er graag bij. Ik weet zeker: als jij dit durft ga je meer rust, gemak, plezier en vrijheid ervaren! Beloofd.

Lieve groet,

Rinske

Deel dit bericht via onderstaande Social Media