Krachtig Kiezen | KeuzeKunst

Je eigen spel groots spelen

Klinkt leuk, maar hoe dan? En wat bedoel je er eigenlijk mee?

Goede vragen!

Wat zit er al heel lang in je gedachten? Daarmee bedoel ik: wat is hetgeen dat je heel graag wilt en dat telkens terugkomt? Wat is nou dat ene waarvan jij zegt: dat zou ik echt nog heel graag willen doen? Ik ga het niet voor je invullen. Het mag van alles zijn.

Waar droom je van? Wat zie je helemaal voor je? Waarvan ga je helemaal uit je dak?

Dat! Datgene dat is wat ik bedoel met jouw spel! Dat wat jij zó graag wilt, waar je zó naar verlangt.  Het is dat wat jij mag gaan doen om je verlangen werkelijkheid te laten worden. Dat is wat ik bedoel met jouw spel spelen. En dan ook nog groots!

Waarom groots? Nou heel eenvoudig: als je het groots wilt doen, zal het ook groots zijn.

Groots denken vraagt om grootse beslissingen en grootse beslissingen vragen om grootse acties! En daar zit je stretch, daar zit je kans, daar zit het ongemak.

De vraag is: kun jij zijn in het ongemak? Of word je er door tegengehouden, word je ontmoedigt en wil je zo snel mogelijk van dat nare gevoel af? Het ongemak hoort erbij. Het is een keuze wat je er mee doet. Draai je het de rug toe? Loop je er van weg? Wentel je je er in? Laat je je er door verdrinken?

Ik kijk mijn ongemak aan, ik probeer er mee te zijn en als ik mezelf de rust en ruimte geef lukt het me om daarna het ongemak aan de hand mee te nemen. Ik neem het mee in mijn spel. Het hoort erbij, het mag er zijn, het is een van de “spelregels”. Makkelijk? Meestal niet. Waardevol? Jazeker! Door het ongemak aan de hand mee te nemen erken ik wat er is, erken ik mezelf. Heb ik respect voor mezelf en kies ik om mijn pad te vervolgen. 

Merk jij ook dat je graag groots wilt spelen? Dat het ongemak je afremt, onzeker maakt of tegen houdt? Ik reik mijn hand naar je uit als je daar mijn hulp bij kunt gebruiken. Ben jij er aan toe? Dan mag je hem grijpen!

Liefs

Rinske

Deel dit bericht via onderstaande Social Media