Kwetsbaarheid als kracht (vervolg op “Kwetsbaar?!”

Je ging goed hard onderuit deze week. En oh wat voelden we allemaal de spanning in huis. Je trok aan de bel en nu weet ik (eerder deze week toen ik er middenin zat voelde het heel anders..) dat je één van de mooiste lessen hebt geleerd waar je je leven lang wat aan hebt.

Jij bent voor jezelf gaan staan! Jij hebt de hulp gezocht die je nodig hebt. Je hebt je kwetsbaar opgesteld en ervaren dat je hulp kunt en mag vragen. En het mooiste was: je werd gehoord. Kippenvel krijg ik er van om te zien wie jou allemaal de moeite waard vinden om naar te luisteren én dat ze in actie zijn gekomen. Ik weet zeker dat je dit ook gezien hebt. 

En misschien zeg je het niet hardop, ik zie dat je het ervaart. Je bent blij, vrolijk, puber zoals het hoort. Je gamed nog steeds, maar nu op een minder “verdoofde” manier. 

Ik vertel je dat ik trots op je ben. Ik zeg je dat dit jouw verdienste is. Ik laat je zien dat je juist in deze fucking moeilijke tijd goed voor jezelf mag zorgen. En het is je gelukt! Jij mag 3 dagen in de week naar school. Ritme, overzicht en er even uit zijn… Meer heb je nu even niet nodig.

Wat je misschien niet weet is dat je mij ook iets hebt geleerd. Ik heb hierdoor ook de stap gezet om me kwetsbaar op te stellen. Ja, we zijn een stabiel gezin en ja, we hebben het in de basis goed met elkaar, maar dat betekent niet dat bij ons alles vlekkeloos verloopt. Jij hebt mij opnieuw laten inzien dat ik ook niet alles zelf kan oplossen en dat ik mezelf moet laten horen als ik wat nodig heb. 

Zoals ik het jou gun, gun ik het mezelf en iedereen die het nodig heeft: ga voor jezelf staan. Laat  horen en en zien wat je nodig hebt, zodat je kan krijgen wat goed voor je is. Dat is de kracht van Kwetsbaarheid.