Sta je voor een Keuze? Maak er werk van!

Sta je voor een Keuze? Maak er werk van!

Hoe dan?

“Sta je voor een keuze? Maak er werk van!” Mooie slogan, maar nu ook doen wat je zegt, dus hier mijn eerste Blog! Ik wilde er werk van maken dat iedereen die mij zoekt (of tegen komt) via mijn website en Facebook kan lezen wat ik doe, wat ik mee maak, waar ik door geraakt word en waar ik mee worstel, dus leek het me een goed idee om te gaan “Bloggen”. Maar hoe dan? Ik las met regelmaat Blogs van anderen en toen ik had bedacht dat ik er zelf mee bezig wilde wist ik niet waar ik beginnen moest!

En daar kwam mijn eerste ontsnappingspoging aan mijn eigen idee: ik stelde het uit!

Ik had nog van niemand gehoord dat ze zaten te wachten op een stukje van mij om zo een kijkje in “mijn leven” te krijgen. Heerlijk. Ik kon het idee lekker parkeren en net doen alsof ik dit niet belangrijk genoeg vond. Kop in het zand en weer door met andere zaken! En dat voelde eerlijk gezegd best even lekker.

Je moet!

Maar toch bleef het ergens in mijn achterhoofd knagen: “Rinske je moet er wel wat voor doen als je zichtbaar wil worden voor anderen en zij gebruik kunnen maken van je diensten.” Ja, ja dacht ik dan, dat komt wel, ik ga eerst andere dingen doen. Een Blog komt op een later moment wel (weer uit stellen).

Inmiddels begon mijn man ook opmerkingen te maken over mijn zichtbaarheid en over hoe ik mezelf nog beter kon profileren. Pats! Au! Niet Leuk. Zo goed als hij het bedoelde, zo vreselijk vond ik het dat hij zei: maak er werk van! Bij mij ontstond direct weerstand om in actie te komen. JUIST nu hij, die heel dicht bij me staat en me lief is, me ging zeggen wat ik MOEST doen (zei hij niet, maar voelde ik wel zo..) raakte ik zo geïrriteerd dat ik het eigenwijs niet ging doen. In ieder geval niet meteen….

Noodzaak

Toch lees je nu mijn eerste Blog. Ik heb het gedaan! Ik ben er zelfs trots op. Maar hoe is het me dan toch gelukt? Ik voelde steeds meer de noodzaak dat mijn website beter gevonden moest worden. Aangezien ik daar zelf totaal geen verstand van had heb ik Pim ingeschakeld en hij heeft me handvatten gegeven om mijn zichtbaarheid te vergroten. En je raadt het al: één van zijn tips was het maken van een Blog. Oké, dacht ik, nu hij als professional ook aangeeft dat het kan werken, ga ik het doen.

Gewoon gaan doen! Ik heb mijn website-bouwer Sander een bericht gestuurd met de vraag of hij voor mij kan regelen dat er ruimte komt op mijn website voor Blogs. Zijn antwoord was ja (en nu kon ik er helemaal niet meer onderuit). Ook ben ik nog even op internet gaan speuren om de do’s and don’ts te bekijken voor het maken van een Blog. Gevonden, maar niet helemaal aan gehouden. Daar komt mijn eigenheid weer om de hoek kijken: ik maak er graag werk van, maar vooral ook op mijn eigen manier. Dat is mijn keuze voor nu. Als blijkt dat ik daarin wat anders moet gaan doen, dan zie ik dat later wel weer. Ik ga het nu eerst maar eens gewoon doen!

En nu ik mijn eigen tekst lees zie ik zoveel terug in de verhalen die jongeren en ook ouders mij vertellen. Mocht je het nog niet herkent hebben: ik heb het over de dik-gedrukte woorden.